When in Paris, you eat macarons. Al jaren zijn macarons de meest hippe lekkernijen van de stad, die je tegenwoordig op bijna iedere hoek van de straat kunt kopen. Het werd dus tijd voor iets nieuws. Heel hip Parijs is inmiddels al fan, en ik ook: misschien nog wel lekkerder dan macarons zijn choux à la crème!
Een chou à la crème is het beste te omschrijven als een kruising tussen een eclair en een soesje. Aan de buitenkant is een chou krokant, vanbinnen zit een zachte romige vulling, en dan zit er ook nog een lekker suikerlaagje bovenop. Net als macarons zijn choux à la crème er in verschillende smaken, zoals pistache, caramel, vanille, framboise, praliné en café. Een heerlijk klein, zoet gebakje dus!
Het leuke aan deze hippe Parijse lekkernij is dat je wel een beetje je best moet doen om er een te scoren, je kunt ze namelijk (nog) niet overal kopen. De meeste bakkers en patisserieën zijn bij macarons blijven hangen, niets mis mee natuurlijk want die zijn nog steeds super lekker, maar choux zijn nog enigszins exclusief.
En nu wil je natuurlijk weten waar je de lekkerste choux à la crème in Parijs koopt. Dat is bij Patisserie Odette! Patissier Frédéric Berthy maakt volgens traditioneel recept van zijn oma de lekkerste ‘choux’ van de stad.
Je vindt Patisserie Odette aan Rue Galande, nummer 77. Dat is aan de onderkant van de Seine, vlakbij de Notre Dame de Paris. Maar er nóg een plek waar je de lekkerste choux à la crème van Parijs kunt kopen, en dat is 18 rue Montorgueil (vlakbij Les Halles). Ze kosten 1,90 euro per stuk, vergelijkbaar met macarons dus, maar dan nog nét ietsje lekkerder. Binnenkort naar Parijs? Wel even proeven hoor, als je er in Parijs een beetje bij wilt horen!