Reizen

Een e-roadtrip naar het zuidelijkste puntje van Portugal: 11 mooie stops

Avatar foto
Henk de Hooge

Het maken van een roadtrip is altijd een feestje. Onderweg is het genieten, want dit type reis draait om beleving. Inmiddels rijden wij onze roadtrips ook met volledig elektrische auto’s. Dat is soms juist extra genieten en soms zeker óók een uitdaging. Deze e-roadtrip gaat naar het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. Een waanzinnig mooie route door Frankrijk en Spanje, van in totaal 2.500 kilometer (enkele reis). We beginnen in Nederland en eindigen op Cabo de São Vicente – waar je het gevoel hebt aan het einde van de wereld te zijn. Het is een regelrechte droomreis over mooie wegen, langs sfeervolle steden en door prachtige natuur. Zet deze (elektrische) roadtrip maar op je bucketlist!

Elektrisch rijden naar Zuid-Portugal met de Ioniq 5

Eén van de voordelen van elektrisch rijden naar Zuid-Portugal is dat je wordt gedwongen om meer tijd te nemen. Hierdoor krijg je extra tijd om te relaxen of andere dingen te doen als je EV laadt. Als extraatje moet je je ook bezighouden met de beschikbaarheid van laadpunten, want die zijn niet altijd actief.

Omdat we de lat het liefst nét een stukje hoger willen leggen, zeker met een elektrische auto, gaat onze roadtrip naar Zuid-Portugal met een Ioniq 5 van Hyundai. De prestaties van de Ioniq 5 (73 kWh), de meest bekroonde Hyundai ooit, zijn uniek. Met een range ver boven de 400 kilometer en een maximale laadcapaciteit van 220 kW, heb je met deze EV weinig problemen, zolang je snelladers tegenkomt.

De route: 2.500 km en 11 mooie stops

Onze route loopt via Parijs, Bordeaux, Biarritz, Salamanca, Badajoz, Évora en Grandola richting Sagres, met als eindpunt Cabo de São Vicente. Een route van op papier ongeveer 2.500 kilometer (in de praktijk iets langer) waarbij we 11 mooie stops maken. In Spanje en Portugal liggen volop uitdagingen om deze roadtrip volledig elektrisch te kunnen maken. Hoe lang je over deze roadtrip gaat doen ligt volledig open. Mijn advies is: stel geen harde doelen die je je dagelijks wilt rijden qua kilometers, want die maken deze roadtrip niet per se leuker. Ga vooral genieten van de route en de prachtige plaatsen die je tegen gaat komen en wie weet zijn ze de moeite waard om er wat langer te verblijven.

Tip: de globale route van Nederland naar het meest zuidwestelijke puntje van Portugal vind je hier in Google Maps.

Hoofdrolspeler is een Ioniq 5 Project 45 (73 kWh) met een range ruim boven de 400 km
Hoofdrolspeler is een Ioniq 5 Project 45 (73 kWh) met een range ruim boven de 400 km
De route vanuit Nederland naar Zuid-Portugal. Uiteindelijk reden we ruim 2.700 kilometer.
De route vanuit Nederland naar Zuid-Portugal. Uiteindelijk reden we ruim 2.700 kilometer.

1. Futuroscope: de eerste stop

Het eerste deel van de reis via België en Parijs kent weinig problemen qua opladen van onze elektrische auto. Onderweg via onze zuiderburen richting Parijs kom je immers genoeg snelladers tegen. In het begin van zo’n lange route wil je altijd wat kilometers maken zodat je tijd krijgt om in de juiste ‘mood’ te komen. Dat geldt ook voor onze keuze van Futuroscope als locatie voor de eerste overnachting. Hier heb je wat hotels betreft keuze genoeg.

Ontbijten doen we onderweg langs de route terwijl de Ioniq 5 aan een 175 kWh snellader hangt. Eigenlijk komt hier ook pas het juiste gevoel naar boven voor de resterende 2.000 km.

Ontbijten en laden op de A10 bij Aire du Poitou-Charentes Aiffres
Ontbijten en laden op de A10 bij Aire du Poitou-Charentes Aiffres

2. Bordeaux en het Bassin van Arcachon

De route die we beschrijven met stops en overnachtingen is gebaseerd op de prestaties van de Ioniq 5. Het kan dus goed zijn dat definitieve stopplaatsen voor iedereen (zeker in het begin van de route) anders zijn. Als Futuroscope en Poitiers niet jouw keuzes zijn, is Bordeaux zeker een serieuze optie voor een stop. Deze prachtige stad aan de monding van de Gironde en dichtbij het Bassin van Arcachon is echt de moeite waard. Zeker de omgeving van Arcachon is een aanrader als je lange rit naar het diepe zuiden in etappes wil afleggen.

Rij je echter om de stad heen dan besef je pas hoe groot Bordeaux is want je kunt er zo maar een half uurtje mee zoet zijn voordat de neus richting Biarritz staat.

Hotel tips voor Bordeaux: aanraders zijn Meininger Hotel Bordeaux Gare Saint-Jean en Le Boutique Hotel & Spa, allebei in het centrum.

De omgeving van Bordeaux en Arcachon is een prima locatie voor wie de route in etappes wil maken
De omgeving van Bordeaux en Arcachon is een prima locatie voor wie de route in etappes wil maken

3. Biarritz: de leukste badplaats aan de Franse westkust

Biarritz is net als Bordeaux een prachtige stopplaats. Gelegen in Frans Baskenland aan de Atlantische kust is dit wat mij betreft een van de mooiste en leukste badplaatsen van Zuid-Frankrijk. De atmosfeer is bijzonder: hier komen luxe, plezier en surfen samen. De stad heeft echt zijn eigen cultuur en wordt inmiddels zelfs de surfhoofdstad van Europa genoemd. Mocht je nog niet helemaal in vakantiemodus zijn dan gaat dat hier vanzelf. Wandel gerust even naar de de vuurtoren op Pointe Saint-Martin of ga lekker relaxen op het strand bij Plage du Port Vieux.

Opvallend genoeg van je wat afstand betreft al bijna op de helft van de totale route (afhankelijk van je startpunt in Nederland). Het is vanaf hier nog maar een klein stukje rijden naar de Spaanse grens.

Tip: Rij je ook elektrisch naar Zuid-Portugal, dan is het verstandig (ongeacht je laadschema) om hier nog even vol te laden. In Spanje wordt het namelijk allemaal net even anders.

Hotel tip voor Biarritz: een aanrader is Hotel Edouard VII

Relaxen op het strand bij Plage du Port Vieux in Biarritz
Relaxen op het strand bij Plage du Port Vieux in Biarritz
Deze mag je niet missen, snellader bij een Carrefour aan de A63 ter hoogte van Saint-Jean-de-Luz
Deze mag je niet missen, snellader bij een Carrefour aan de A63 ter hoogte van Saint-Jean-de-Luz

Opladen in Spanje

Eenmaal voorbij de Spaanse grens verandert het landschap en rij je door de uitlopers van de Pyreneeën. Dat kun je gerust letterlijk nemen want het aantal tunnels in de eerste 100 kilometer na de Spaanse grens is niet te tellen. Kies je voor de snelste route, dan kom je niet langs Bilbao, de grootste stad van Baskenland.

Langs de snelweg vind je vooral veel benzinestations van Repsol en Chesza, echter nagenoeg zonder laadstations voor elektrische voertuigen. Een oplossing kan zijn gebruik te maken van mogelijk beschikbare superchargers (snelladers) van Tesla.

Laden bij Tesla. Bereid dat wel voor via een app want die heb je echt nodig
Laden bij Tesla. Bereid dat wel voor via een app want die heb je echt nodig

4. Bilbao: pinchos en cultuur

Bilbao is meer dan de moeite waard om een echte stopplaats van te maken. Om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het beroemde Guggenheim Museum. Of om rond te slenteren in het historisch centrum, het Casco Viejo met de Sietes Calles, de zeven straatjes die bruisen van de gezelligheid.

De Casco Viejo is het gezellige en historisch centrum van Bilbao met “Las Sietes Calles”, de zeven straten die de oorspronkelijke centrum van de stad vormden. Doe je dit, vergeet dan niet wat pinchos te gaan eten (vaak sneetjes brood met iets lekkers erop), de specialiteit in Baskenland. Heb je tijd genoeg voor deze roadtrip dan is Bilbao een echte aanrader als stopplaats. Al zou San Sebastian zeker ook een goede keuze zijn, als je nog even wil genieten van het strand!

Hotel tip voor Bilbao: een aanrader is Irala by Pillow

Hoogtepunt van Bilbao, het Guggenheim museum
Hoogtepunt van Bilbao, het Guggenheim museum

5. Valladolid tussen de graanvelden

Onderweg naar Valladolid rij je langs oneindige graanvelden. De regio van Valladolid wordt daardoor niet voor niets ‘Terra de Campos’ genoemd (vertaald: de graanschuur) en dat ga je zien. Volgens de kenners wordt in deze regio het beste Spaans van Spanje gesproken. Misschien is dit wel het Leiden van Spanje, want in Valladolid vind je ook een uit 1241 daterende universiteit.

Valladolid is misschien ook wel een stad voor een stedentrip want het grote centrum staat vol met bezienswaardigheden en monumenten en vind je er een groot aanbod van musea. Hoogtepunt is het Plaza Mayor dat overeenkomsten heeft met die in Salamanca en Madrid. Hier in de smalle straatjes vind je ontelbare tapasbarretjes waarvan je er echt een paar moet bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Iglesia de San Pablo, het grote stadspark Campo Grande waar de jeugd volop basketbal speelt, het Plaza de Zorrilla en Huis van Columbus (al is daar weinig meer van over).

Hotel tip voor Valladolid: een aanrader is Silken Juan de Austria

Het prachtige Plaza Mayor vroeg in de avond
Het prachtige Plaza Mayor vroeg in de avond
Een van de beste Tapas barretjes in Vallodalid, El Corcho, 100 meter van het Plaza Mayor
Een van de beste Tapas barretjes in Vallodalid, El Corcho, 100 meter van het Plaza Mayor
Even een rustpauze voor de Ioniq 5 die zich in het warme weer in centraal Spanje steeds beter voelt
Even een rustpauze voor de Ioniq 5 die zich in het warme weer in centraal Spanje steeds beter voelt

6. Salamanca: de stad waar je móét stoppen

Salamanca noemen ze de gouden stad en dat heeft alles te maken met de overweldigende architectuur. Wellicht een verrassende keuze qua stedentrip (de culturele hoofdstad van Europa van 2002) en toch hoort Salamanca in het rijtje van mooiste Spaanse steden thuis. Het is daarom een beetje dubbel gevoel als je op de route naar Zuid-Portugal langs Salamanca komt. Eigenlijk moet je deze stad minimaal een volle dag ervaren omdat je er anders misschien niet zo snel terug zult komen.

De hoogtepunten in Salamanca zij het Plaza Mayor, dat naast deze van Madrid echt tot de mooiste pleinen van het land behoort. Net als de indrukwekkende kathedraal (het zijn er eigenlijk twee, de oudste Catedral Vieja en de nieuwe Catedral Nueva, die tegen elkaar staan). Net zo indrukwekkend is de Universiteit van Salamanca uit 1218 en tevens de oudste universiteit van Spanje. Dat ook hier het oude centrum van Salamanca in zijn geheel op de de UNESCO Werelderfgoedlijst staat is geen verrassing. Hoewel je nog wel zo’n 800 km verwijderd ben van het eindpunt in Portugal is deze stad een serieuze optie om te stoppen.

Hotel tip voor Salamanca: een aanrader is Hospes Palacio de San Esteban

Het indrukwekkende Plaza Mayor van Salamanca, hier vinden ze hem mooier als Madrid
Het indrukwekkende Plaza Mayor van Salamanca, hier vinden ze hem mooier als Madrid
De prachtige Kathedraal van Salamanca, ingesloten door smalle straten
De prachtige Kathedraal van Salamanca, ingesloten door smalle straten
Dat we deze snellader hebben gevonden puur mazzel. Tip: zoek ok Restaurante Picosa
Dat we deze snellader hebben gevonden puur mazzel. Tip: zoek ok Restaurante Picosa

7. Cáceres: de verborgen parel van Spanje

In het rijtje bijzondere plaatsen in Centraal-Spanje mag Cáceres niet ontbreken. Een stad die je niet snel gaat vergeten. Dat moeten ook de makers van Game of Thrones hebben geweten, want deze regio is optimaal benut voor het maken van de serie.

Cáceres ligt in de regio Extremadura en wordt de ooievaarsstad genoemd, tevens een beschermd vogelgebied. Ook staat het oude centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En dat is niet verrassend want je waant je hier echt terug in de tijd. Zo bijzonder, zo anders en dat zowel boven als onder het oude centrum. Hier een opsomming geven van alle hoogtepunten zou te ver gaan. Cáceres is een hoogtepunt op zich.

De absolute must-sees zijn de Moorse wateropvang onder het Museo de Caceres en de niet missen Arco de Estrella, de toegangspoort tot de oude stad.

Hotel tip voor Cáceres: een aanrader is Hospes Palacio de Arenales & Spa

Het Plaza Mayor van Caceres met links de oude stad
Het Plaza Mayor van Caceres met links de oude stad
Caceres, een must visit voor Game of Thrones liefhebbers
Caceres, een must visit voor Game of Thrones liefhebbers
Ook de wereld onder Caceres is echt prachtig (dit is de Moorse wateropvang)
Ook de wereld onder Caceres is echt prachtig (dit is de Moorse wateropvang)

8. Badajoz, op de grens van Spanje en Portugal

Op de grens van Portugal en Spanje ligt Badajo. De architectuur in Badajoz is al even grillig als het roemruchte verleden van wat ooit een rebellenstadje was. De twee landen waren vooral aan het bakkeleien van wie Badajoz nu werkelijk was. Badojoz is ook weer zo’n plek waar je moeiteloos een volle dag kunt blijven.

Je moet sowieso de oude stad binnenglippen. Eet er tapas, drink een biertje en maak er een korte stadswandeling. Aanraders zijn het Alcazaba (het Moorse fort), het prachtige en volledig gerestaureerde Plaza Alta, de San Juan de Bautista gelegen aan het Plaza de Espana.

Veel hotels zijn hier niet te vinden dus logeren we landelijk op een plekje waar Google en onze navigatie in de auto het maar moeilijk mee hebben.

Portugal lonkt, de Atlantische Oceaan ligt op amper een paar uur rijden en vanaf hier kun je vooral landelijk rijden om te genieten van het Portugese landschap.

Hotel tip voor Badajoz: een aanrader is Hotel rural Villa Torreaguila

Het Alcazaba van Badojoz, een oude Moorse citadel uit de twaalfde eeuw
Het Alcazaba van Badojoz, een oude Moorse citadel uit de twaalfde eeuw
Het Plaza de Espa\u00f1a van Badajoz met links de\nCatedral Metropolitana de San Juan Bautista
Het Plaza de España van Badajoz met links denCatedral Metropolitana de San Juan Bautista
casa-rural-villa-torreaguila.jpeg

Opladen in Portugal

Wat we al verwacht hadden, wordt werkelijkheid in Portugal. Nadat we vanuit Badajoz zijn vertrokken in de richting van Évora via de A6 vinden we al snel een wegrestaurant met een 175 kWh snellader van Ionity. Terwijl de Hyundai Ioniq buiten in het zonnetje mag genieten van een powerboost, laten we ons binnen verrassen met een Portugees ontbijt met natuurlijk heerlijke pastéis de nata, en de eerste die je eet in Portugal zijn altijd de lekkerste.

Ruim voor Évora verlaten we de A6 om vanaf hier de landelijke route te nemen.

De snellader van Ionity op de A6 richting \u00c9vora. Slecht \u00e9\u00e9n 175 kW operationeel.
De snellader van Ionity op de A6 richting Évora. Slecht één 175 kW operationeel.

9. Évora: beeldschoon werelderfgoed

Évora is een pareltje en geeft je een inkijk in Portugese kunstgeschiedenis. Niet voor niets is Évora door UNESCO erkend als werelderfgoed.

Hoogtepunten in Évora zijn onder andere het Praça do Giraldo, dit plein is het centrum van de stad waar je alles gaat vinden. Hier bevinden zich ook de Igreja de Santo Antão en een fontein die verwijst naar de acht straatjes die hier uitkomen. Verdere must-sees zijn de Romeinse tempel en thermen van Évora en de Capela dos Ossos (bottenkapel). Deze kom je overigens ook op andere plekken in Portugal tegen. En niet te missen is de toren van Sé, onderdeel van de grootste middeleeuwse kathedraal in Portugal.

In het stadje met z’n smalle straatjes rijden we de brede Ioniq 5 bij het verlaten van het historisch centrum bij de R. de Dona Isabel bijna klem. Met minder dan 3 cm ruimte (met zweetdruppels op het voorhoofd) lukt het echter net.

Advies: bezoek Évora vooral te voet. Hierna kiezen we de N380 en N257 richting Grandola. Dat is een goede keuze want via deze mooie lokale route waar je gemiddeld niet boven de 70 km/uur uit gaat komen krijgt onze Ioniq 5 de kans om de range in positieve zin omhoog te krijgen.

Hotel tip voor Évora: een aanrader is Convento do Espinheiro, Historic Hotel & Spa

De Romeinse tempel en thermen in \u00c9vora
De Romeinse tempel en thermen in Évora
In de R. de Dona Isabel gaat het bijna mis, vooral het laatste knikje in dit smalle straatje
In de R. de Dona Isabel gaat het bijna mis, vooral het laatste knikje in dit smalle straatje

Route-opties vanaf Grandola

Eenmaal bij Grandola moet je een keuze gaan maken over de laatste 200 kilometer. De mooiste route is de kustroute via Santiago do Cacém en Sines. Vanuit Sines kun je dan via de N120 naar Odemira om vanuit daar de weg te volgen naar Aljezur. Hier ruik je de geur van de Atlantische Oceaan. Vanuit Aljezur is het nog maar een klein stukje rijden naar Sagres en eindbestemming Cabo de Sao Vicente.

Dit gaat echter alleen lukken als je laadschema zo is opgezet dat je met een volle accu deze route kunt rijden, want laden op dit traject is echt wel een probleem (of je staat heel lang aan een gemeentelijk laadpunt, mits je al een pasje hebt dat hier werkt). Het alternatief is om vanuit Grandola de A2 (IP 1) te pakken richting Faro. Op deze weg krijg je bij Área de Serviço de Almodôvar een 350 kW snellader. Vrijwel direct ga je hier de weg af richting Aljezur. Deze prachtige en uitdagende weg (N267) doorkruist het ruige bergachtige gebied van de Monchique, de hoogste top van de Algarve.

kurkbomen-grandola.jpeg

De route via Monchique

Nu Sagres en Cabo de Sao Vicente dichtbij zijn, kiezen we de prachtige route door het gebied van Monchique. In dit bergachtige gebied vind je onder andere de 75 meter hoge Odelouca-dam: de op één na grootste stortdam van Portugal. Het water kronkelt zich bijna onzichtbaar als een inktvlek door de natuur en voorziet de Algarve van drinkwater. De N267 is echt een genot om te rijden en is een mooie afsluiter van de lange route naar Sagres en de beroemde vuurtoren.

Voordat je de Atlantische Oceaan bereikt bij Aljezur kom je eerste nog door Monchique. Een labyrint van trappen en smalle straatjes, absoluut een plekje om eens te bezoeken. Bij Aljezur rij je via de N268 naar Vila de Bispo waar we even de zee gaan bekijken (niet omdat het moet, maar wel omdat het kan) voordat we aan de laatste 10 kilometer beginnen.

Het landschap op de N267 rond de Monchique is echt geweldig
Het landschap op de N267 rond de Monchique is echt geweldig
Het surfstrand bij Vila do Bispo, eindelijk ruiken, horen en zien we de zee.
Het surfstrand bij Vila do Bispo, eindelijk ruiken, horen en zien we de zee.

10. Sagres: het leukste van Portugal

Vanuit Aljezur is het nu nog een klein uur rijden via de N120 en N268 naar Sagres. Het is het meest zuidwestelijk gelegen stadje van Europa. Hier struikel je over surfers met oude busjes en surfplanken op het dak. Het is waarschijnlijk niet eens de beste plek voor surfers, maar de cultuur en de vibe vergoeden hier alles. De plek is verder populair en bekend vanwege het Fortaleza de Sagres, een immens fort op en plek waar ooit de zeevaartschool stond van een van de eerste Portugese ontdekkingsreizigers Hendrik de Zeevaarder.

Sagres voelt anders en al vanaf het ontstaan van het vissersdorp heeft het een eigen cultuur. Vooral vanwege de locatie en het eigen klimaat. De naam Sagres is afgeleid van sagrado, en betekent ‘heilig’. In Sagres zijn volop restaurantjes met een redelijk voorspelbare kaart, hier eet je vis en waag je het niet om om vlees te vragen. Rond Sagres liggen ook een aantal bekende stranden.

Het eindpunt van onze e-roadtrip is nu echt heel dichtbij.

Hotel tip voor Sagres: een aanrader is Mareta Beach – Boutique Bed & Breakfast

De ingang van Fortaleza de Sagres bij het gelijknamige plaatsje
De ingang van Fortaleza de Sagres bij het gelijknamige plaatsje

11. Eindpunt Cabo de São Vicente

Na ruim 2.500 km staan we met de Ioniq 5 voor de poorten van Cabo de São Vicente. De enige teleurstelling is dat de fraaie Farol van São Vicente is ingepakt vanwege onderhoud. Eigenlijk is de gehele roadtrip vanzelf gegaan. Laadstops zijn er om te relaxen, wat te eten, een stadswandeling te maken of wat dan ook. Elektrisch rijden over een grote afstand is een meer dan prettige ervaring.

De Ioniq 5 is een geweldige EV voor dit soort uitdagingen. Buiten de enorme ruimte en comfort (de stoelen zijn top) is de rijdynamiek geweldig in alle opzichten. De range is nooit een onderwerp geweest en heeft zich met het warmer worden van het weer steeds verder geoptimaliseerd. De auto trekt in Spanje en Portugal volop aandacht. Tegenkomen doe je hem hier dan ook niet. In een aanvullend artikel gaan we verder in op onze laadervaringen tijdens deze bijzondere roadtrip.

Cabo de São Vicente is een epische plek. Iedereen die hier komt ervaart dat op zijn eigen manier. Het plekje wordt in Portugal omschreven als het einde van de wereld, de vraag is dan alleen waar moet je starten. De humor is ook aanwezig omdat je hier je laatste bratwürst kunt kopen (met oorkonde) voor Amerika.

Het plekje echt ervaren doe je pas na zonsondergang, het liefst op een moment zonder maan. In de schemering staan hier dagelijks honderden mensen (zomers zijn het er veel meer) 365 dagen per jaar te kijken naar de zonsondergang. Het is dan doodstil met alleen het geluid van de zee. We dempen de lichten van ons spaceship Ionic 5. Wat een geweldige roadtrip!

Tip: wil je de Algarve in Portugal ontdekken? Dit zijn de 15 mooiste plekken die je niet mag missen!

We parkeren de Ioniq 5 letterlijk voor de deur van de Farol die helaas een jasje aan heeft
We parkeren de Ioniq 5 letterlijk voor de deur van de Farol die helaas een jasje aan heeft
De laatste bradwurst voor Amerika
De laatste bradwurst voor Amerika
Zonsondergang op het uiterste puntje van Europa
Zonsondergang op het uiterste puntje van Europa

Roadtrip naar Zuid-Portugal

Wil jij ook deze waanzinnige roadtrip naar Zuid-Portugal maken? Lees dan deze tips nog even door voor het plannen van je reis.

Plan je reis

  • Via Booking.com vind je volop leuke hotels om onderweg te overnachten.
  • Wil je aan de Portugese zuidkust blijven na deze roadtrip, dan is Carvoeiro een hele goede tip.
  • Heel bijzonder is Quinta dos Vales Wine Estate, een wijngaard met kunst en unieke accommodaties!
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}

Deel dit artikel

Avatar foto
Henk de Hooge
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.