Pad Thai: dit gerecht is het alleen al waard om naar Thailand te reizen. Net als mango met sticky rice, curry en Thaise salades. Eigenlijk alles uit de Thaise keuken is super lekker! Maar als dat niet gaat, dat haal je Thailand toch hierheen? Pad Thai is namelijk helemaal niet zo moeilijk te maken, daar hoef je absoluut geen sterrenchef voor te zijn.
Hoewel je bij Thailand’s beroemdste gerecht misschien eerder aan curry denkt, is Pad Thai toch echt het meest geliefde gerecht. Je kunt het bijna overal in Thailand eten, zeker ook op straat bij zo’n klein kraampje. En vaak eet je daar het lekkerst. In Thailand worden vaak gedroogde garnalen gebruikt maar met verse garnalen is het veel lekkerder. Leuk om te weten: Pad Thai is een echt Thais gerecht, maar de oorsprong ervan (met name het gebruik van noodles) ligt in China. Heb jij zin om dit gerecht een keer thuis te maken? Dan hoef je alleen maar dit boodschappenlijstje in huis te halen en je kunt aan de slag. Zeker weten dat je het vaker gaat maken!
Dit heb je nodig hebt voor Pad Thai voor 4 personen
- 300 gram rijstnoodles
- 250 gram gepelde garnalen (of tofu of een combinatie daarvan)
- 200 gram taugé (houd een klein beetje achter als garnering)
- 3 eieren
- 8 sjalotten (grof gehakt)
- 4 el tamarindepasta
- 2 el vissaus
- 6 el palmsuiker
- 5 el arachideolie
- 2 el geroosterde pinda’s
- verse koriander
- 1 rode peper
- handje bieslook
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
Pad Thai bereiden: zo doe je dat
Zorg dat je alles gesneden klaar hebt staan want als je wokpan eenmaal heet is, dan heb je binnen een paar minuten deze super lekkere Pad Thai in elkaar gedraaid.
Laat eerst de rijstnoodles weken in heet water. Op de verpakking staat hoe lang je dat moet doen.
Meng de tamarindepasta, palmsuiker en vissaus goed door elkaar. Verhit olie in een wok. Bak de sjalotten en de knoflook. Breek de eieren en roer ze door de sjalotten heen. Voeg daarna het tamarindemengsel toe. Voeg vervolgens de uitgelekte noodles toe. Voeg daarna de garnalen/tofu toe en roer goed door elkaar. Daarna kan de taugé en de bieslook erbij en hoef je alles nog maar een paar minuten te wokken.
Schep de Pad Thai in een kommetje en strooi er de pinda’s, een restje taugé en rode peper over. Serveer de limoenpartjes en koriander apart erbij. Eet smakelijk!
Header: © ArenaCreative – Adobe Stock