Lifestyle

Zo maak je zelf de lekkerste Peruaanse cocktail Pisco Sour!

Avatar foto
Leonie Tiemessen

Niets is lekkerder dan een frisse cocktail tijdens het mooie weer. Het is tijd voor een keer wat anders als de bekende Mojito of Cosmopolitan. Heb je weleens gehoord van de Peruaanse cocktail Pisco Sour?

Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Peru. Pisco is een bekende sterke drank gedestilleerd uit druiven. Meng dit met citroen- of limoensap en voeg daar een zachte schuimlaag van eiwit en toe en je hebt een heerlijke frisse cocktail.

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 50 ml Pisco (te koop bij de betere slijterij)
  • 50 ml vers limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 35 ml eiwit
  • IJsblokjes
  • Chuncho Bitters of Angostura Bitters (garnering)
  • Limoen schijfjes (garnering)
Pisco Sour met uitzicht op het mooiste plein van Cuzco: good memories!
Pisco Sour met uitzicht op het mooiste plein van Cuzco: good memories!

Zo maak je Pisco Sour

Giet de Pisco, limoensap en suikersiroop samen met het eiwit in een cocktailshaker en schud goed. Voeg een flinke hand ijs toe en schud opnieuw. Als je goed genoeg schud dan krijg je een dikke schuimlaag van het eiwit. Serveer het mengsel in een glas en garneer met Chuncho bitters en een schijfje limoen.

De Pisco Sour cocktail is zo fris en licht dat je dit wel de hele avond kunt drinken. Wanneer niet naar Peru kunt reizen, haal dan Peru een beetje in huis met deze heerlijke cocktail!

© Peruphotoart – Adobe Stock

Deel dit artikel

Avatar foto
Leonie Tiemessen
Leonie is online marketeer, levensgenieter en gek op reizen! Daarnaast houdt ze van lekker eten, fotograferen, volleyballen en fietsen. Haar favoriete bestemming is zonnig en heeft een goede mix van cultuur en natuur!