Lifestyle08.03.2014

Recover maaltijd: home made pasta pesto


Carnaval is altijd zo’n feestje
wat er heel hard inhakt, na een aantal dagen geleefd te hebben op alles wat
ongezond is, was het gister tijd om weer eens lekker te koken. Dit keer haalde
ik de Italiaanse sferen de keuken in en maakte zelf pesto. Zoveel mogelijk vers
om de vitamines aan te vullen.

Je boodschappenlijstje deel 1:

Basilicumplant
Stuk Parmezaanse kaas (kan ook
uit een zakje)
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Pijnboompitjes

Nou moet ik eerlijk toegeven dat
ik nooit echt kook met precieze hoeveelheden en gewichten. Dus pesto op gevoel.
Stop zo’n 2 volle handen basilicumblaadjes in de blender. Hier voeg je de twee
teentjes knoflook en zo’n 40 gram Parmezaan aan toe en dat meng je met een
flinke scheut olijfolie.

Ook de pijnboompitjes voeg je toe
aan het geheel, maar voordat je ze gaat mengen moeten ze even geroosterd
worden. Hierdoor komt de notige smaak beter tot zijn recht. Laat de pitjes wel
even afkoelen voordat je ze in de blender stopt.

Hierna mix je het geheel tot een
mooi glad smeersel en voeg je peper en zout toe naar je eigen smaak.

Italian_pesto
Italian_pesto

Je boodschappenlijstje deel 2:

Ui
Verse spaghetti
Kastanje champignons
Rode paprika
Mini tomaatjes in 3 kleuren
Reepjes gerookte kip

Bij deze pesto maakte ik verse spaghetti, met een uitje, champignons, paprika, tomaat en gerookte kip. Fruit het uitje even op hoog vuur en voeg hierna de champignons en paprika toe. Op het laats de gerookte kip toevoegen en als finishing touch de rauwe tomaatjes.

Bon appetit!

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!