Wanda heeft viertal ernstige verslavingen: reizen, schrijven, sport en avontuur. En het liefst in combinatie. Bovenaan verschenen op haar travel bucketlist zijn, Vietnam, Japan en Chili. Nadat Mozambique, Zuid-Afrika, Peru en Argentinië afgevinkt zijn, waar ze zo weer naar terug zou gaan, so much epic things to do, so much beauty to discover. Reizen gevuld met adrenalinestootjes wordt ze ontzettend gelukkig van.
Ondanks dat je veel thuis zit, wil je ook makkelijk eten zonder ingewikkelde recepten en uren in de keuken staan. En dan wil je wel iets eten dat ook nog eens ongelooflijk lekker en supergezond is natuurlijk, met de hele schijf van vijf in één gerecht. Dat hebben we voor je! Afhankelijk van je workout, voeg je iets meer carbs toe. Dit gerecht kan zowel voor lunch als diner en is voor twee personen.
Perzische couscoussalade met gerookte kip
Boodschappen
- 180 tot 200 gram biologische gerookte kip
- +/- 70 gram couscous per persoon
- Vier bleekselderijstelen
- Klein blik kikkererwten
- 90 gram bruine rozijnen
- Drie bosuitjes
- Appelazijn
- ½ Limoen
- ½ Bouillonblokje (kip of groente)
- 2/3 pak fetakaas
- Verse koriander
- Kruiden: zout / peper en snufjes: komijn /gember / kardemom en kaneel.
Als je te veel kruiden gebruikt overheerst het te erg, let dus goed op. Een goede optie is de gemende kruidenmix van Vata Balance Churna. Te koop bij de uitgebreidere reformwinkels of online.
Bereiding
Doe de couscous in een ruime kom en verkruimel het bouillonblokje erin, breng water aan de kook (waterkoker) en giet dezelfde hoeveelheid als de hoeveelheid couscous over de couscous. Ik gebruik altijd een glas bij het meten zodat ik dezelfde hoeveelheden heb. Dek de schaal af met een schone theedoek en laat 5 minuten staan. Doe de rozijnen in een steelpannetje en giet de appelazijn erbij tot de rozijnen net onder de azijn staan. Kook op een laag vuur 3 minuten door. Haal het pannetje eraf en laat wellen voor 5 minuten.
Doe de kikkererwten in een vergiet en was ze in stromend koud water totdat het water niet meer schuimt. Snijd de bleekselderij en bosuitjes in (halve) ringen. Leg even apart, snijd de feta in blokjes. Haal de theedoek van de kom met couscous en maak met een vork de couscous los. Voeg de ingrediënten toe, inclusief de rozijnen en appelazijn die eventueel is overgebleven na het koken van de rozijnen. Knijp de halve limoen uit en voeg koriander toe naar smaak. Voeg alle kruiden toe naar smaak. Eet smakelijk!
© Sławomir Fajer