Lifestyle25.01.2014

Op reis door de supermarkt deel 1: Marokkaanse couscoussalade


Een tijdje geleden alweer was ik in Marrakech en het Atlas-gebergte. Zet me daar een jaar neer en ik kom rollend naar huis, want wat is het eten daar lekker. De variatie, de kleuren en de smaken zijn uniek en naar mijn mening ongelofelijk lekker. Ik ging op zoek in de supermarkt omMarokko mijn eigen keuken in te halen. Firts time, dus ik maak het mezelf zo makkelijk mogelijk. Het wordt namelijk een lauwwarme couscoussalade!

Wat heb je nodig:

  • Pak couscous van Alfez
  • Rijpe avocado
  • Rode paprika
  • Ui
  • Knoflook
  • Pijnboompitjes
  • Tomaat
  • Potje feta
  • (optioneel gerookte kipreepjes)

Zo simpel als wat doe je de couscous van Alfez in een schaal en doet daar 400 ml water bij. Even laten intrekken en klaar is kees. Ben je heel handig in de keuken en is je gevoel voor smaak echt goed, kan je natuurlijk ook couscous kopen die jezelf moet kruiden. Ik koos voor de makkelijke weg en gebruikte dus het pakje van Alfez. Deze couscous is lekker smeuïg en goed gekruid. Ondertussen snij je de avocado, paprika, ui en tomaat ik kleine stukjes. Pers de knoflook fijn in een knoflookpers en roer dit samen met alle andere groenten door de afgekoelde couscous.

Vervolgens schep je 3 eetlepels feta door de salade en bestrooi je het geheel met pijnboompitjes. Ben je een liefhebber van vlees, dan kan je de salade eventueel aanvullen met reepjes gerookte kip.

Als je de salade opdient in een leuke kleurrijke schaal, heb je echt een feestmaal. Woon je in de buurt van een toko, haal dan een stuk Marokkaansbrood en serveer dit naast de salade!

Marokkaans_brood
Marokkaans_brood
Couscous_recept
Couscous_recept
Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!