Houd je van vers eten, met af en toe een lekker pittig pepertje erdoor en het liefst een hele tafel vol? Zorg er dan voor dat Thailand jouw volgende vakantiebestemming wordt! Het eten in Thailand is veelzijdig, vers en ontzettend lekker!
Geen stokjes en ook geen mes, eten doe je in Thailand met een lepel. De Thaise curry ken je vast wel, en zo zijn eigenlijk de meeste gerechten in Thailand: er komen veel sauzen aan te pas en bij ieder hapje hoort ook een beetje rijst, en dat eet nu eenmaal makkelijker met een lepel. Een mes is volledig overbodig omdat alles in kleine stukjes wordt gesneden, en de dingen die je wel zou willen snijden (zoals vis bijvoorbeeld), kun je ook prima met een lepel kleiner maken. Een vork krijg je er wel bij, maar die dient eigenlijk alleen maar om het eten op de lepel te schuiven.
Zeker voor buitenlandse gasten pakken ze hier flink uit. De tafel wordt helemaal volgebouwd met heel veel verschillende gerechten. Een Thaise tafel heeft in ieder geval een grote schaal rijst, een salade, een paar groentegerechten en een paar vleesgerechten. Zorg dat je alert bent op kleine rode ingrediënten, de chilipepers die bijna overal doorheen zitten. Thai houden van pittig!
Voor mensen met een voedselallergie (zoals bijvoorbeeld een glutenallergie) is de Thaise keuken een verademing: er komen namelijk bijna geen ingrediënten met gluten aan te pas. De basis van iedere maaltijd is (witte) rijst. Eet daar niet te veel van, want er zijn heel veel lekkere dingen die je moet proeven. Deze 5 bijvoorbeeld.
Tijdens mijn reis naar Bangkok en de provincie Loei in het noorden van Thailand, heb ik blijkbaar héél veel foto’s van eten verzameld. Geniet mee – op foto’s dan – van het lekkerste van de Thaise keuken!