Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.
En we zijn los! Vandaag zijn we met een team van bloggers vertrokken naar de Franse Bourgogne, waar we de komende week met e-bikes gaan fietsen en live bloggend, fotograferend en filmend verslag gaan doen van onze reis. We hebben allerlei coole, leuke en nieuwe gadgets meegenomen die het reizen op allerlei manieren leuker moeten maken.
We vertrokken vanmorgen al vroeg vanuit Breda, met als eindpunt voor ons de Franse plaats Beaune. Beaune is een plaats die veel Nederlanders kennen als ideale stopplaats voor een doorreis naar Zuid-Frankrijk, maar voor ons is dit vandaag het eindpunt. Vanaf morgen gaan we vanuit Beaune fietsend verder.
Binnen een uur of 5/6 ben je vanuit het zuiden van Nederland al in deze prachtige Franse regio. Het landschap onderweg verandert van heuvelachtig in vlak land, naar weer heuvelachtig, maar is in deze tijd van het jaar prachtig groen. Van tevoren hoopten we op een hele week zon, en dat is een van die dingen die je niet in de hand hebt, maar bij aankomst in Hotel Adelie Montagny Les Beaune is de lucht strak blauw en schijnt de zon volop. Dat betekent maar één ding: zwemkleding aan en naar het zwembad!
Een van de gadgets die we hebben meegenomen is de Sony Action Cam, waarmee je hele coole actiebeelden kunt maken. De Sony Action Cam heeft een speciale case waarmee je onder water kunt, dus de iedere duik in het zwembad leggen we meteen op video vast.
Morgen is de eerste dag dat we gaan fietsen. We fietsen dan van Pont de Pany naar Chateuneuf en Auxois. Een etappe van ongeveer 45 kilometer. Onderweg komen we dan onder andere langs een middeleeuws dorpje en prachtige kastelen.
De eerste dag sluiten we af met een diner in de stad Beaune. Een typisch Frans dorp, met prachtige Franse oude architectuur en een heerlijk ontspannen sfeer. We dineren in Restaurant La Ciboulette, een restaurant met een goede Franse keuken die uitsluitend streekgerechten serveert. We drinken wijn uit de Bourgogne (de bekende Franse rode wijn, zó lekker!), maken kennis met ham uit de Bourgogne en genieten van glacé noisette: heerlijk nougat-achtig ijs met een frambozensmaak. Een heerlijke avond en een super begin van een – hopelijk – onvergetelijke reis!
Blijf ons volgen! Dat kan via Twitter in Instagram, met de hashtag #etrip2014 en natuurlijk via Facebook en ons blog!
Voor nu bonne nuit en tot morgen! Oja, en bekijk ook even dit hele coole filmpje dat Jöran maakte van dag 1!
Gerelateerde artikelen
Algemeen14.05.2014