Zomer

Oostende in juni het mekka voor foodies en visliefhebbers

Onno Rompa
Onno Rompa

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we weer massaal naar de Nederlandse of Belgische kust trekken. Eerlijk is eerlijk: de Nederlandse en Belgische kuststroken zijn zeldzaam mooi en hier mogen we best trots op zijn. Deze brede en veelal schone stranden met het uitgestrekte duinlandschap vind je nergens anders. De beweging van eb en vloed in zee is fascinerend voor zowel jong als oud. Enige puntje van onzekerheid is zoals bekend het weer.

Weekendje Oostende

Naast de frisse zeelucht en het strand kun je natuurlijk ook heerlijk eten en drinken aan de kust. Veelal vis uiteraard! Mede hierdoor is de Belgische kust dan ook mijn favoriet. Wie ook van vis en van het ‘goede leven’ houdt moet op 27 en 28 juni, tijdens het ‘Kom Proeven’-weekend in Oostende zijn. Oostende, de Koningin der badsteden, pakt voor het derde jaar op rij uit met ‘A l’Ostendaise’. Een twintigtal Oostendse restaurants serveren lekkere gerechten met als hoofdingrediënt: vis uit de Noordzee.

Vissers dagen Oostende
Vissers dagen Oostende

Tijdens dit weekend wordt het Zeeheldenplein omgetoverd tot het Mekka voor foodies, met een breed aanbod aan Noordzeeproducten, uit het water gevist door Vlaamse vissers. Voor het oog van het publiek maken de deelnemende restaurants van de verse vis, lekkere gerechten voor een klein prijsje.

De Oostendse chefs worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan met vis en schaaldieren van eigen (zee)bodem. Denk hierbij aan vis zoals zeetong, krab en griet, maar ook minder bekende soorten zoals pollak, hondshaai, zeeduivel en schar. Er is maar één spelregel: ze moeten opgevist worden uit de Noordzee.

Deel dit artikel

Onno Rompa
Onno Rompa
Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.