Een vakantie is voor veel Nederlanders een flinke uitgave waar goed voor gespaard wordt. Toch blijkt uit wereldwijd onderzoek van Expedia dat een vijfde van de Nederlanders helemaal niet op zoek gaat naar vakantiedeals. Hoe je een vakantie kunt boeken en toch wat meer te besparen lees je hieronder: 10 keer vakantiebespaartips.
Om zo veel mogelijk te besparen kies je een vakantiebestemming in een land dat een gunstige wisselkoers kent. Zo krijg je voor minder geld meer lekker eten, drankjes en activiteiten. Veel Nederlanders kijken hier niet naar tijdens het boeken van een vakantie, terwijl 56 procent toch aangeeft dit belangrijk te vinden.
Door een vlucht en een hotel samen te boeken krijg je vaak pakketkorting. Deze pakketdeals kunnen voor een vakantie flink oplopen, soms tot wel 200 euro korting. Bij sommige reisaanbieders kun je ook nog korting krijgen als je via een app boekt, kijk daar dus ook goed naar.
Weet je al op voorhand dat je bepaalde excursies wilt doen, boek ze dan alvast voor je op vakantie gaat. Zo kun je online zoeken naar de beste deal en bespaar je ook nog eens tijd als je eenmaal op vakantie bent.
Ook het parkeren op de luchthaven kun je het beste vooraf (online) boeken. Voor parkeerplaatsen zijn altijd wel aanbiedingen te vinden en soms is het goedkoper om een nachtje in een bepaald hotel te slapen omdat je dan je auto gratis kunt parkeren. Zoek dus vooraf goed uit waar je het beste kunt parkeren.
Prijzen van accommodaties kunnen online enorm verschillen, wat soms te maken heeft met de toeristenbelasting. Kijk dus goed of dit al inbegrepen is in de prijs voor je boekt.
Neem een goede ziektekostenverzekering voor op reis. Mocht er op vakantie iets gebeuren, dan kom je ter plaatse niet voor onaangename verrassingen te staan.
Je hebt een vlucht geboekt, maar krijg je nu ook eten aan boord? Controleer dit van tevoren. Is eten in het vliegtuig inbegrepen dan is het zonde om een dure maaltijd te eten op de luchthaven. Vlieg je met een budget luchtvaartmaatschappij, zorg dan dat je aan boord geen dure flesjes water (à 5 euro per stuk) of dure zoute kant-en-klaar-maaltijden hoeft te kopen door zelf een leeg waterflesje mee te nemen en dat in de wc te vullen.
Een hotel kan goedkoop lijken, maar daar kunnen ook nog kosten voor parkeren, WiFi en ontbijt bijkomen waardoor het toch een duur hotel wordt. Kijk goed naar wat wel en niet is inbegrepen.
Naast een ziektekostenverzekering is het verstandig om ook een goede reisverzekering af te sluiten, voor schade, verlies of diefstal van spullen bijvoorbeeld.
Plof op de plaats van bestemming niet zomaar op het eerste terrasje neer dat je ziet, maar kijk even op de kaart wat de prijzen voor eten en drinken zijn. Een colaatje voor de dorst is lekker, maar 10 euro voor een glas verandert de manier waarop je ervan zult genieten.
Heb jij nog meer vakantiebespaartips? Deel ze met ons in de comments.